Galibi

Langs de kusten van Suriname, Guyana en Frans Guyana nestelen grote populaties zeeschildpadden. Bijzonder is dat 4 verschillende soorten: de Lederschildpad, Groene Zeeschildpad, Warana en Karetschildpad hier aan land komen om te broeden. Galibi is zo’n plek aan de Atlantische Oceaan en tegelijkertijd een natuurreservaat van 4000 ha. De Marowijne monding is het op één na grootste legstrand van reuzenschildpadden ter wereld waar deze prehistorische wezens vanaf februari tot augustus hun eieren leggen

Contact

Tijdens uw verblijf in Cristiaankondre maakt u het dagelijks leven van de inheemse inwoners van dichtbij mee. Het dorp strekt zich 2 km. uit langs het strand en kenmerkt zich door de vele kokospalmen en mangobomen. Boten dobberen in het water in afwachting naar hun volgende vaart. Galibi staat ook bekend om de 'piaka', een zeewaardige korjaal, het vlechtwerk, de typische keramiek en kralen sieraden.
We maken ook een trip naar Saint Laurent du Maroni waar we de voormalige gevangenis met haar eens beruchte ex-gevangene: Papillon bezoeken. Entree voor het museum (6 euro) is inbegrepen.
 
Het gebied vindt haar charme in de combinatie van ongerepte natuur van de zeestranden en de Caraïben indianencultuur in de dorpen Christiaankondre en Langamankondre. Ook buiten het legseizoen kunt u een heerlijke strandvakantie in Galibi hebben.

Prijzen vanaf EUR 181,00