Jodensavanne

In de 17e eeuw was Jodensavanne de grootste Joodse nederzetting in het Westelijk halfrond

Contact

In de 17e eeuw was Jodensavanne de grootste Joodse nederzetting in het Westelijk halfrond. Uit deze bloeiende periode dateert de ruïne van de synagoge. Samen met drie begraafplaatsen in de directe omgeving behoort dit tot de monumentale highlights van deze tour. De gids trakteert u op boeiende informatie over de rijke geschiedenis van de graven, vervaardigd van bijzondere materialen, ornamenten en inscriptisch in het Spaans, Hebreeuws, Nederlands of Portugees.

Eind 17e eeuw leefden ongeveer 575 Joden hier die samen meer dan 40 plantages en 1300 slaven in bezit hadden. Deze semi autonome nederzetting floreerde in de periode dat Joden de Spaanse Inquisitie ontvluchtten en o.a. langs de Suriname rivier een nieuw leven startten. Speciale privileges zoals  vrijheid van geloof, eigendom en een eigen rechtssysteem maakten dit gebied bij de Joodse gemeenschap erg populair.

Ook  zijn er vier natuurlijke bronnen in dit gebied waarvan één bekend staat als de “medicinale bron”. Men zegt  dat deze bron nog  nooit droog is komen te staan. U wandelt hiernaartoe en kunt uw dorst lessen door zelf ook  een slok uit deze bron te nemen.

Het landschap waar u door reist kenmerkt zich door een variatie van laagland tropisch regenwoud en witzand savanne. Langs de rivier liggen nog verschillende dorpen en kleine woongemeenschappen op verlaten Joodse plantages.

Deze tour wordt gecombineerd met een bezoek aan 'Overbridge'.


Prijzen vanaf EUR 85,00