Wonotobo

Thuis van de Trio Indianen. In Mid-West Suriname, temidden van het ongerepte Amazonegebied, slechts bewoond door Trio indianen, bevindt zich Suriname's grootste watervallen complex: de Wonotobo vallen. Dit overweldigend gebied bestaat alleen al in de breedte van de rivier uit verschillende grote watervallen, zoals: de Blue Crane waterval, de Hollander waterval, de Frenchmen waterval en de 3 km. lange Wonototobo watervallen.

Contact

Naast de Trio indianen zijn de enige overige bewoners dieren zoals herten, pingo's en pakira's (bosvarkens). Vissen waaronder anjoemara's en red tale catfishes, peacock bass en de smakelijke koebie kunt u met een beetje geluk aan de haak slaan. De bloemen, planten en bomen zorgen voor een bijzonder gevarieerde natuur.

Het indianendorp bij de watervallen vormt door de traditionele bouw van de hutten met natuurlijke materialen een harmonisch geheel. Hier leeft men van de jacht en  visvangst en behoren deze Inheemsen tot de zuidgrens Trio stam. Het Wonotobo gebied behoort volgens Inheemse traditie en gebruiken tot het territorium van deze stam en een bezoek aan het dorp is dan ook een bijzondere ervaring. 

Prijzen vanaf EUR 750.00