Brownsberg

Brownsberg is een paradijs voor vlinderliefhebbers en er komen ruim driehonderd vogelsoorten voor op de berg

Contact

Nauwelijks 1,5 uur rijden op 112 km. ten  zuiden van Paramaribo ligt het immens populaire 12000 hectare groot natuurpark  Brownsberg. Makkelijk bereikbaar via de weg kunt u tijdens een dagtour of meerdaagse tour genieten van dit oerbos met haar bijzondere biodiversiteit. 

Op de top, 500 meter hoog, ligt het Mazaroni plateau met een adembenemend uitzicht over het gebergte en het van Blommenstein stuwmeer. Het zicht op het gebergte met haar imposant bladerdek lijkt een schilderij met veel groene schakeringen.

Afhankelijk van het jaargetij wordt het groen van het bladerdak doorbroken door de fantastische gele en paarse bloemen van de bloeiende Groenhart en Purperhart bomen. Verschillende wandelpaden door het indrukwekkende hoogbos leiden naar idyllische watervallen en bergstroompjes. 

Brownsberg is een paradijs voor vlinderliefhebbers en er komen ruim driehonderd vogelsoorten voor op de berg.  De papegaaien, vele toekans, miervogels en unieke vogels zoals de White Bellbird, de Screaming Piha en de lawaaierige Red Throated Caracara zijn een genot voor iedere bezoeker. Vrijwel alle zoogdieren uit het Amazone regenwoud zijn hier te vinden en er is een goede kans tijdens de wandelingen herten, konijnen, eekhoorns en verschillende apensoorten tegen te komen.

Prijzen vanaf EUR 60,00