Jaw Jaw

Eén van de eerste vakantieoorden en stroomversnellingen stroomopwaarts op de Boven Suriname rivier is bij het Saramacaans marrondorp en gelijknamige stroomversnelling (sula) Jaw Jaw. Het dorp ligt in het hart van Suriname en is omringd door prachtig bos.

Contact

De leefwijze van deze Saramaccaanse marrons is bijna geheel volgens de traditionele Afrikaanse cultuur; de leiding is in handen van de kapitein, geassisteerd door mannelijke en vrouwelijke basjas. De dagelijkse bezigheden bestaan uit het bewerken van kleine akkers in het bos (de zogeheten kostgrondjes), de jacht en visvangst.

Het toeristenoord Djamaika ligt aan de rand van het dorp pal tegen de wonderschone Jaw Jaw stroomversnelling, een genot voor de waterliefhebbers. Liggen en zwemmen in deze heerlijke natuurlijke jacuzzi’s in harmonie met het tropisch regenwoud is een niet te beschrijven ervaring.

De gemoedelijke wijze waarop  de Saramakaanse cultuur wordt beleefd door zowel jong als oud, en in harmonie met de natuur, geeft en goed beeld van het dagelijks leven in het dorp. 

Deze tour wordt gecombineerd met Isadou. Overnachting op Isadou ook mogelijk tegen hetzelfde tarief.

Prijzen vanaf EUR 199.00