Nickerie

Genesteld tegen buurland Guyana ligt het landelijke district Nickerie, gekenmerkt door uitgestrekte polders en eindeloze rijstvelden. In dit landschap van rijstvelden afgewisseld met palmbomen en uitgestrekte polders waant u zich afwisselend in Indonesië, India en Nederland.

Contact

De grootste trekpleister van district Nickerie is de grootste lagune van Suriname: Bigi Pan, een waar paradijs voor vogelspotters! De vaste woonplaats van talloze lokale vogels maar ook gasten uit Noord Amerika  overwinteren graag hier. De Rode Ibis,Lepelbek, Skurki, Sabaku en Snepi zult u vast spotten.  

Overnachting in hotel Regency Nickerie. Bij overnachting in Residence Inn Nickerie geldt een toeslag.

Het Bigi Pan Bijzonder Beheersgebied waar Bigi Pan onderdeel van is heeft een oppervlakte van ruim 68000 ha. waarvan 15.000 ha. is ingepolderd voor rijstbouw en veeteelt.

Nickerie dun bevolkt met ruim 7.500 mensen  waarvan Nieuw Nickerie de hoofdplaats en tweede stad van Suriname is. Nickerie wordt ook wel de rijstschuur van Suriname genoemd met decennia lang vooral de Hindoestaanse en Javaanse bevolkingsgroepen werkzaam op de rijstvelden.

Er wordt niet alleen rijst verbouwd en verwerkt maar, er wordt ook onderzoek verricht en nieuwe rijstrassen ontwikkeld in het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie - ADRON in de Europolder. Onderweg, vooral in de Julianapolder, zullen ook de vele bananenvelden in’t oog springen.

Prijzen vanaf EUR 180,00