Plantage Frederiksdorp

Frederiksdorp is een voormalige 18e -eeuwse koffie- en cacaoplantage

Contact

Frederiksdorp is een voormalige 18e -eeuwse koffie- en cacaoplantage. De eerste eigenaar was een Duitser uit Pruisen, Johan Friedrich Knöffel aan wie de plantage tot op heden zijn naam te danken heeft. De geschiedenis van Frederiksdorp herinnert aan de zowel de Europese als Afrikaanse tradities. 

U vertrekt vanuit Hotel Torarica naar Mariënburg en stapt vervolgens over op de boot naar plantage Resort Frederiksdorp waar u wordt verwelkomd door het Frederiksdorp team. De tours omvatten verschillende activiteiten zoals een historische wandeling op het landgoed van de plantage. U kunt er gerestaureerde monumentale gebouwen bezichtigen zoals het oude plantage huis en de dokterswoning die dateren uit de jaren 1700.

Frederiksdorp is het centrum van rechteroever van de Commewijnerivier. Het heeft een geheel eigen karakter met omliggende plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, vogelzwampen, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden. Deze voormalige plantage met originele plantagewoningen en een politiepost, is verklaard tot historisch werelderfgoed en omgebouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn allen voorzien van airco, wifi en warm water. Er is verder een zwembad met een mooi pooldeck, en een groot rivierterras.

Prijzen vanaf EUR 75,00