Warappakreek

De Warappakreek is voor vogelliefhebbers een must!

Contact

Varen door de Warappakreek betekent teruggaan in onze turbulente geschiedenis: 26 eens bloeiende plantages, waarvan de restanten nog goed te zien zijn, liggen er verlaten en overwoekerd bij. De tocht naar Bakkie, Alliance en de Warappakreek voert eerst langs deze plantages aan de Commewijne rivier waarvan de meeste al jaren zijn verlaten.  

De Warappakreek is voor vogelliefhebbers een must, want exotische vogels, wel 166 verschillende soorten waaronder: rode ibissen, papegaaien, blauwe reigers, de krabbenbuizerd en bloedrugspecht, vliegen af en aan.

Voor het opsnuiven van geschiedenis, cultuur en natuur is deze tour met een bezoek aan de plantages Bakkie en Alliance een uitstekende optie.

Onze gids vertelt u over het heden en vooral het boeiende verleden: het plantageleven en het slavenleven, het drukke verkeer op de rivier in de tijd van de bloeiende koffie-, suiker-,katoen- en cacaoplantages tot de afschaffing van de slavernij en nog veel meer. 

Bij plantage Barbados hebben de slaven de kreek 4 km. met de hand tot aan de  de Atlantische Oceaan open gekapt.

Als de kreek overgaat in het Warappakanaal verandert de omgeving; weidser uitzicht en een uniek landschap met mysterieuze dode bomen. De kreek mond uit in de Atlantische oceaan waar een vogelhut op het Warappastrand u de keuze geeft duizenden vogels op uw gemak te  spotten.

Bakkie of Reynsdorp, een voormalige koffieplantage met minder dan 70 inwoners, heeft een klein museum met originele documenten uit de slaventijd: kwitanties voor bedragen die zijn betaald aan de slavenhouders voor hun slaven, kopieën van de Akte van Erkenning van Suriname (25 november 1975) en de Wet op de Afschaffing van de Slavernij (1862) getekend door Willem III van Nederland. Daarnaast zijn er ook bijzondere overblijfselen uit de slaventijd te zien.

Prijzen vanaf EUR 75,00